Brain Bee (IBB) International
معرفی:
المپیاد دانشآموزی علوم اعصاب (Brain Bee) برای اولین بار توسط دکتر نوربرت میسلینسکی در سال 1999 ایجاد شد. این رقابتها با هدف علاقهمند کردن دانشآموزان به یادگیری در مورد مغز و کارکرد آن، پرورش استعدادهای جوان، استفاده از ایدههای نو و هدایت نسل پویای امروز به تحصیل در حوزه علوم اعصاب هر ساله در سطح دنیا برگزار میشوند. این مسابقات در بیش از 150 مرکز و 30 کشور دنیا برگزار شده و برگزیدگان مسابقات کشوری، هر ساله در یک نقطه از دنیا گرد هم آمده و با یکدیگر به رقابت میپردازند. به این ترتیب بیش از سی هزار دانشآموز از سراسر دنیا هر سال به رقابت با یکدیگر میپردازند و اخبار این مسابقات تحت پوشش گسترده خبری در سرتاسر دنیا قرار میگیرد.
مسابقات سال گذشته:
کمیته دانشآموزی انجمن علوم اعصاب ایران سال 1393 برای اولین بار این مسابقات را در در داخل کشور برگزار کرد. در مرحله اول که در تاریخ 01/12/93 برگزار شد، دانشآموزان به 75 سوال (60 سوال تستی و 15 سوال جواب کوتاه) از کتاب Brain facts پاسخ دادند. 15 نفر از برگزیدگان این آزمون، به مرحله دوم راه یافتند. برای آمادگی هر چه بیشتر این افراد، 8 جلسه کلاس آموزشی به صورت جداگانه برای دانش آموزان دختر و پسر در دانشگاههای ایران و تربیت مدرس برگزار گردید. در این کلاسها مباحث پایه و بالینی علوم اعصاب به برگزیدگان مرحله اول آموزش داده شد.
بعد از اتمام جلسات آموزشی، دومین مرحله آزمون در 25 اردیبهشت ماه 1394 برگزار و نفر برگزیده برای شرکت در مسابقات جهانی انتخاب گردید. دانشآموز منتخب تابستان 1394 برای شرکت در این مسابقات به کشور استرالیا اعزام گردید. این اولین بار بود که ایران در این مسابقات شرکت می کرد.
مسابقات سال آینده:
این مسابقات سال آینده (2016) با حمایت فدراسیون انجمن های علوم اعصاب اروپا در شهر کوپنهاگ کشور دانمارک به مدت 5 روز برگزار خواهد شد. مراحل کشوری این مسابقات جهانی بهمن ماه امسال و اردیبهشت ماه سال آینده توسط کمیته دانش آموزی انجمن علوم اعصاب ایران برگزار خواهد شد و افراد برگزیده این مراحل طی دوره های آماده سازی جهت شرکت در مسابقات جهانی تحت آموزش های ویژه قرار می گیرند.
منبع مرحله اول آزمون کشوری:
کتاب «حقایق مغز» (Brain facts) به عنوان مرجع این مسابقات معرفی شده است که شامل مبانی علوم اعصاب برای دانش آموزان دبیرستانی است. موضوعاتی همچون حافظه، هوش، عواطف، خواب، بینایی و شنوایی، آلزایمر، پارکینسون، اسکیزوفرنیا، اعتیاد و تحقیقات مغز از جمله مباحث ارائه شده در این کتاب است.
موارد مورد سوال در مسابقه جهانی:
- پرسش های شفاهی در حوزه علوم اعصاب
- آزمایشگاه عملی نوروآناتومی با مغز واقعی انسان
- نوروهیستولوژی (بافت شناسی سیستم عصبی) و تشخیص بوسیله میکروسکوپ
- آشنایی با تکنیک های تصویربرداری مغز و تشخیص نوع اختلالات سیستم عصبی
چه کسانی می توانند در آزمون شرکت کنند؟
دانش آموزان 13 تا 18 سال
از چه طریقی می توان ثبت نام کرد؟
ثبت نام برای مرحله اول کشوری پس از اعلام فراخوان در سایت انجمن علوم اعصاب از طریق سایت امکان پذیر انجام خواهد شد.
دیدگاه ها بسته است.